Administratiekantoor

      Geen reacties op Administratiekantoor

Finands

Een administratiekantoor regelt de fiscale en administratieve taken van jouw bedrijf en is gespecialiseerd in het geven van financieel advies. Dus als jij je belastingaangifte uit handen wilt geven, dan kun je deze laten doen door een administratiekantoor. Ook regelt  administratiekantoor Finands de belastingaangiften voor particulieren. Vaak is het formulier al voor een groot deel ingevuld, maar als je het toch lastig vindt om alles na te kijken en aan te vullen, dan kun je vragen bij het administratiekantoor of zij dit voor je willen doen. Iedere particulier ontvangt in januari een oproep om zijn belastingopgave te doen. Is er iets bijzonders gebeurd afgelopen jaar, bijvoorbeeld als je een erfenis hebt ontvangen of je bent van baan veranderd, dan is het goed om iemand je belastingformulier te laten nakijken en eventueel meedenken.

Juridisch advies

Je kunt een afspraak maken met een juridisch adviseur, deze bekijkt samen met jouw naar je financiën en naar je financiële wensen. Dus wat komt er maandelijks op je betaalrekening binnen aan salaris, wat wordt er weer vanaf geschreven bijvoorbeeld wat zijn de hypotheeklasten, de kosten van alle verzekeringen en hoeveel geld leggen jullie opzij om mee te sparen of te beleggen. En wat zijn je wensen voor in de toekomst? Wil je een huis kopen? Of wil je zorgen voor een goede aanvulling op je pensioen? Als alles helder is voor de adviseur zal hij een financieel plan voor je maken en alle zaken hiervoor regelen.

Jaarrekening

Verschillende ondernemingen zijn verplicht ieder jaar een jaarrekening in te dienen bij de Kamer van Koophandel. Een jaarrekening bestaat uit 3 gedeeltes: de balansrekening, de winst- en verliesrekening en de daarbij behorende uitleg. Deze jaarrekening geeft overzicht van de financiële situatie van jouw bedrijf. ZZP-er en eenmanszaken hoeven geen jaarrekening in te leveren, maar wel moeten ze een balans, en winst- en verliesoverzicht maken en bewaren in hun eigen administratie. Een administratiekantoor kan jou dus op vele manieren helpen, vraag eens naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *