Wat komt er kijken bij het webdesign van een website?

Webdesign

Het webdesign van een website vormt de kers op de taart. Een website kan technisch noch zo goed in elkaar zitten maar als de vormgeving niet mooi is, zal de website niet zo veel bezoekers trekken. Door het webdesign over te laten aan professionals die veel verstand hebben van grafisch design, blijf je de concurrentie voor. Drie prominente onderdelen van een goed webdesign zijn: 1) de website moet goed laden op verschillende schermen, 2) een consistente en pakkende huisstijl, 3) een passend logo. Al deze drie factoren maken een goed webdesign mogelijk.

Werkwijze bij het maken van een webdesign

Het in elkaar zetten van ene goed webdesign gaat niet zomaar. Er worden eerst verschillende stappen doorlopen om tot een webdesign te komen dat aansluit op jouw wensen en ideeën. Dit is dan ook de eerste stap in de werkwijze. Allereerst worden jouw wensen voor jouw website in kaart gebracht. Daarna worden er op basis van jouw ideeën schetsen gemaakt en een eerste opzet aangereikt. Tijdens stap drie worden de technische aspecten van jouw website in orde gemaakt. Vervolgens worden het design en de technische kant samengevoegd tot jouw uiteindelijke website.

 

Het kiezen van een passend webdesign voor jouw bedrijf

Een passend webdesign kiezen voor jouw bedrijf is een belangrijke keuze. Hoe jouw website eruit ziet heeft invloed op hoe jouw klanten denken over jouw bedrijf. Door te kiezen voor een passend webdesign zullen klanten eerder voor jouw bedrijf kiezen. Dit is dan ook de reden waarom het goed is om er over na te denken wat jij als bedrijf wilt uitstralen. Wanneer dit niet overeenkomt met het webdesign van jouw site, ontstaat er een discrepantie. Dit kan onduidelijkheid scheppen waardoor bezoekers eerder naar de concurrent zullen overstappen. Wanneer er een passend webdesign is gekozen is het ook verstandig om rekening te houden met SEO-richtlijnen. Hoe jouw website is vormgegeven bepaalt namelijk ook mede hoe jouw website scoort in Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *