PGB begeleiding bij het sporten

      Geen reacties op PGB begeleiding bij het sporten

PGB begeleiding

Wil je PGB begeleiding bij het zwemmen? Bij PGB begeleiding staan er verschillende pijlers centraal. Ten eerst wordt er waarde gehecht aan het leveren van de beste zorg, ook in het water. Een andere pijler is het centraal stellen van persoonlijke ontwikkeling in combinatie met veiligheid tijdens het zwemmen. De PGB begeleiding wordt gegeven door begeleiders die daarvoor de juiste opleiding hebben genoten. Bovendien beschikken ze over de juiste kwalificaties. Door PGB begeleiding in te schakelen tijdens het zwemmen kan je kind alsnog leren zwemmen. Dit is belangrijk voor zijn of haar zelfstandige ontwikkeling.

 

Zwemmen en PGB begeleiding

Voor sommige kinderen is zwemmen ontspannend maar er zit nog een belangrijk voordeel aan verbonden. Het goed kunnen zwemmen draagt ook bij aan de persoonlijke veiligheid van je kind. Wanneer iemand een beperking heeft, kan intensieve begeleiding bij het zwemmen gewenst zijn. Daarom is het mogelijk om PGB begeleiding in te zetten bij het zwemmen. Dit is mogelijk voor verschillende doelgroepen. Er is wordt een hoge mate van zorg geboden en het is mogelijk op 1-op-1 begeleiding te ontvangen bij het zwemmen. Dit wordt bepaald op basis van de behoeftes van diegene die de zorg ontvangt. Alle zwembegeleiding vindt plaats in een groep van maximaal 6 leeftijdsgenoten.

 

PGB tijdens het leren zwemmen

Iedere beginnende zwemmer heeft zo zijn eigen zone van naaste ontwikkeling. Wanneer iemand een beperking heeft kan het zijn dat er wat meer begeleiding nodig is om het uiteindelijke leerdoel te behalen. Alles heeft wat meer voeten in aarde. Tijdens dit leerproces is het van belang dat veiligheid gewaarborgd blijft. Bij PGB begeleiding wordt er waarde gehecht aan professionaliteit en intensieve coaching. Door te kiezen voor PGB begeleiding is het mogelijk om zwemcertificaten en zwemdiploma’s te behalen. Op die manier wordt de lichamelijke en sociale ontwikkeling van iemand met een handicap bevordert. Om PGB begeleiding te kunnen ontvangen zijn er bepaalde voorwaarden van toepassing. Hierover is meer informatie te verkrijgen bij het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *