Je vloer schuren, hoe doe je dat?

      Geen reacties op Je vloer schuren, hoe doe je dat?

Vloer schuren

Heb je een houten vloer en zou je deze graag opnieuw willen lakken? Dan moet je eerst je vloer schuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de nieuwe laag verf of lak veel beter hecht. Bovendien neem je zo oud vuil mee en ziet de vloer er na het lakken dus veel frisser en schoner uit. Je vloer schuren lijkt een makkelijk klusje maar niets is minder waar. Veel mensen schakelen daar dan ook een professioneel bedrijf voor in, want het is heel erg moeilijk om de vloer zelf egaal te schuren. En aangezien het de bedoeling is dat je vloer ervan opknapt wil je er dus niet zelf mee aan de slag gaan.

Je vloer schuren, hoe erg is het nodig?

Niet elke vloer hoeft even intensief te worden geschuurd. Het ligt er een beetje aan wat je er daarna mee wilt doen. Als je er exact dezelfde kleur verf overheen wilt doen als er eerst op zat dan kan je vloer schuren redelijk snel, want het hoeft niet zo diep. In dat geval kun je het misschien zelfs met de hand doen. Wil je een hele andere kleur dan eerst, of simpelweg de oude verf- of laklaag verwijderen? Dan moet je echt flink je vloer schuren. In dat geval kun je het beter met een schuurmachine doen. Dit apparaat kun je staand besturen en door de kamer heen duwen. Er zit een grote rol schuurpapier omheen die vanzelf ronddraait. Daarmee schuur je vloer redelijk gemakkelijk zou je denken. Het probleem zit hem echter in de bochtjes. Als je die niet goed neemt dan ontstaan er ovaalvormige groeven in de vloer.

Een professional kan het schuren beter!

Ben je bang dat jij met je vloer schuren de vloer gaat beschadigen of durf je de bochtjes niet aan? Huur dan zeker een professional in die dit voor je kan doen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je vloer er na het lakken weer als nieuw uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *