Je scooter onderhouden, waarop te letten

      Geen reacties op Je scooter onderhouden, waarop te letten

Scooter onderhoud Dordrecht

Als je een scooter hebt dan wil je natuurlijk dat deze lang meegaat en veilig is om op te rijden. Om deze reden is het van belang dat je op tijd Scooter onderhoud Dordrecht laat plegen. Het is belangrijk om voor een tijdig en goed onderhoud te zorgen, zodat je scooter soepel blijft rijden en bepaalde benodigde reparaties op tijd worden opgemerkt of voorkomen worden. In de handleiding vind je het onderhoudsschema voor je scooter op basis van wat de fabrikant aanraadt. Meestal gaat dit per zoveel gereden kilometers. De prijs hangt van de onderhoudsbeurt, de reparaties en het type scooter en motor.

De kosten die je betaald voor je onderhoudsbeurten

Een kleine onderhoudsbeurt kost tussen de 75 en 150 euro per beurt inclusief de onderdelen. Hierbij worden de bougies vervangen, je luchtfilter gecontroleerd, de olie, rollen, remmen, balhoofdspeling, banden, v-snaar en je luchtfilterhuis wordt gereinigd en de kickstartondelen worden gesmeerd. Bij een grote onderhoudsbeurt ben je tussen de 125 en 225 euro per beurt kwijt inclusief de onderdelen. Hetzelfde gebeurd als bij de kleine onderhoudsbeurt, maar tevens worden je kleppen gesteld en wordt er een volledige schoonmaakbeurt uitgevoerd. Het uurloon van de monteur voor je scooter bedraagt rond de 60 / 65 euro per uur.

Wanneer laat je je scooter onderhouden

Je kan alles doen volgende het schema van de fabrikant of je kiest voor een andere optie. Het goedkoopste is om je scooter te onderhouden zodra dat nodig is zodat je defecten voorkomt of op tijd repareert voordat ze verergeren. Als je kiest om alleen achterstallig onderhoud te plegen dan betaal je meer dan voor een standaard onderhoudsbeurt. Het werk zal namelijk meer tijd in beslag nemen, meer onderdelen moeten worden vervangen en het schoonmaken kost meer tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *