Het maken van Vlaamse friet

      Geen reacties op Het maken van Vlaamse friet

Frietzaak Haarlem

Wie is er niet dol op frietjes? De geur, de smaak en de gezelligheid die komt kijken bij het eten van frietjes, maken het één van de meest geliefde snacks. Er zijn veel verschillende soorten friet, maar we weten allemaal dat Vlaamse friet de beste is. En om te genieten van een grote puntzak Vlaamse friet, hoef je echt niet langer de Belgische grens over. De beste Vlaamse frieten worden tegenwoordig ook in Nederland gebakken. Sterker nog, je kunt ze ook zelf thuis maken. En dat is écht niet zo ingewikkeld als dat het misschien lijkt.

Hoe maak je Vlaamse friet

Als allereerste begin je met het snijden van de aardappels. Voor het maken van Vlaamse friet worden vooral de zogenoemde Bintjes aardappels veel gebruikt. Snij ze in gelijkmatige staafjes. Een dikkere friet heeft een vollere aardappelsmaak. Spoel de aardappelstaafjes om in koud water en droog ze goed af met keukenpapier. De friet word daarna eerst voorgebakken op een lage temperatuur voor ongeveer vijf minuten, om de aardappel te garen. Laat ze hierna op keukenpapier uitlekken. Verhit vervolgens je frituurolie tot 180 graden, en bak de frietjes in ongeveer vijf minuten goudbruin. Laat ze opnieuw op keukenpapier uitlekken, terwijl je ze lichtjes bestrooit met zeezout en klaar ben je! Heerlijke zelfgemaakte Vlaamse frietjes. Uiteraard te serveren met mayonaise.

Frietzaak met Vlaamse friet

Maar we hebben niet allemaal altijd de tijd, of de zin, om de aardappelen te schillen. Daarom is voorgebakken friet uit de vriezer zo populair. Maar weet je wat nóg lekkerder is? De frietzaak in Haarlem. Deze gespecialiseerde frietzaken maken verse en huisgemaakte frietjes, wat je terug proeft in de kwaliteit. En je kunt verschillende sauzen uitproberen bij de frietjes. Denk eens verder dan alleen de alom bekende mayonaise en ketchup, en ga voor bijvoorbeeld de rosemarijn zeezout mayonaise, de extra scherpe mayonaise of de truffelsaus. Voor iedereen iets wilt, én je hebt geen afwas na het eten van deze Vlaamse frietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *