Wat is de beste babyvoeding

      Geen reacties op Wat is de beste babyvoeding

beste babyvoeding

Als je een baby hebt dan wil je natuurlijk wel dat deze de Beste babyvoeding krijgt. Er zijn veel soorten babyvoeding verkrijgbaar. Je kan kiezen voor potjes, verse babyvoeding of je maakt de voeding voor je baby gewoon zelf. Dit is helemaal niet zo moeilijk en kost niet veel tijd. In principe is er geen slechte kwaliteit babyvoeding tegenwoordig meer te krijgen. Het nadeel aan potjes is dat hier allerlei smaakstoffen en dergelijke aan worden toegevoegd en vaak is de smaak over het algemeen erg vlak. Als je dit liever niet aan je kindje geeft dan is verse babyvoeding de beste oplossing. Je kan het ook gewoon zelf maken.

Hapjes voor je baby zelf maken

Vanaf 4 maanden kan je langzaamaan beginnen met het geven van groente en fruit aan je baby. Als je dit zelf wilt maken dan is dit heel eenvoudig. Je hebt alleen een keukenmachine of staafmixer nodig en wat plastic bakjes om de hapjes in te kunnen vriezen. Gemiddeld zal het je ongeveer 45 minuten kosten per twee weken om de voeding te bereiden in eerste instantie. Later kost het je wat meer tijd, omdat je grotere hapjes moet maken. Op de leeftijd van 4 maanden is een eetlepel per hapje al genoeg. Later worden dit toch al snel 5 of 6 lepels. In het begin zal je baby nog niet snappen hoe hij het hapje kan doorslikken en zal het waarschijnlijk naar buiten duwen met zijn tong.

Welke soort groente, fruit, vis en vlees kan je geven

Op de leeftijd van 4 maanden begin je alleen met groente en fruit. Vanaf zes maanden kan je er ook voor kiezen om vis en vlees te geven. Je kan allerlei soorten groente en fruit geven. Voorbeelden hiervan zijn appel, peer, meloen, mango, banaan, perzik, bloemkool, broccoli, boontjes, worteltjes, doperwtjes en pompoen. Vanaf zes maanden kan je ook rijst, aardappel, vis zoals zalm of witvis en magere vleeswaren zoals kip geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *